Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Stubica

DOBROVOLJNO
VATROGASNO DRUŠTVO
GORNJA STUBICA

Predsjednik: Marko Klanjčić mob. 098 793 835
Dopredsjednik: Mladen Škudar mob. 098 30 57 84
Tajnik: Stjepan-Svemirko Čekolj mob.098 281 467
Blagajnik:Ivica Sekalec 098 196 78 55
Zapovjednik:Marko Frajtak mob.098 754 150
Zamjenik zapovijednika:Krešimir Znika mob. 098 18 62 416

e-mail: dvdgornjastubica@gmail.com

112 je jedinstveni broj za hitne službe koji se koristi u Republici Hrvatskoj, a dostupan je iz svih javnih telefonskih mreža bez naknade.
Osim navedenog broja hitne službe u uporabi su i pozivni brojevi hitnih službi u skladu s postojećim Planom numeriranja i to:
192 - policija
93 - vatrogasci
94 - hitna pomoć
112- dusz
1987 - Hrvatski autoklub

Svi brojevi hitnih službi dostupni su s bilo kojega telefonskog uređaja, uključujući i sve javne telefonske govornice.


U SLUČAJU DA ZAMIJETITE POŽAR

ODMAH NAZOVITE 93 A SVE OSTALO UČINIT ĆE VATROGASCI
O POŽARU MOŽETE DOJAVITI I NA BROJ TELEFONA 112

VRLO JE VAŽNO

NAVESTI TOČNU LOKACIJU ILI ADRESU GDJE JE NASTAO POŽAR, NESREĆA U PROMETU, POPLAVA ILI NEŠTO DRUGO TE OSTAVITI SVOJE PODATKE I BROJ TELEFONA NA KOJI VAS SE MOŽE DOBITI U SLUČAJU DA BI ZATREBALE DODATNE INFORMACIJE

NE SPUŠTAJTE SLUŠALICU

DOK VI RAZGOVARATE VATROGASNA POSTROJBA VEĆ KREĆE NA MJESTO DOGAĐAJA PA NEKA VAS NE ZABRINJAVA ŠTO SE OD VAS TRAŽE DODATNE INFORMACIJE ILI DOBIVATE UPUTE O POSTUPANJUčetvrtak, 1. ožujka 2012.

Izvješće Upravnog odbora o radu u 2012.g.

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO
GORNJA STUBICA
Klasa:214-01/12-01/2
U Gornjoj Stubici,03.03.2012.

Temeljem članka 30. Statuta Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Stubica od 12. siječnja 1998. godine i Izmjene i dopune Statuta od 09. travnja 2000. godine, Upravni odbor na svojoj sjednici održanoj dana 2012.g. utvrdio je
Izvješće Upravnog odbora za 2011.g.
Pozdravljam sve članove DVD-a Gornja Stubica,cijenjene goste i uzvanike koji su svojim prisutstvom upriličili našu 121. redovnu godišnju Skupštinu. Prethodna godina bila je godina u kojoj je glavna zadaća bila pripremiti proslavu 120-te obljetnice našeg Društva. Organizacijski i financijski je to bila godina izazova za naše novo rukovodstvo koje se po prvi put susrelo s organizacijom tako značajnog jubileja. Valjalo je utvrditi prijedloge za odlikovanja sa obrazloženjima te u suradnji sa VZ KZŽ i HVZ ista usuglasiti pazeći da se nijednog člana Društva nepravedno izostavi. Također se istovremeno prišlo uređenju našeg Vatrogasnog doma i okoliša. Tom prilikom uređena su vrata spremišta te postavljena izolacija, zamijenjeno je dotrajalo drvo na balkonu i stubištu, sanirano stubište,izrađena temeljna ploča za proširenje Vatrogasnog doma, obojana prednja strana Vatrogasnog doma, izgrađen parapet ograde u suradnji s Dona trgovinom, uređeno i asfaltirano parkiralište te nabavljeni stupovi za ogradu. Vrijednost radova iznosi cca. 80.000,00 kn. Također je donacijom nabavljeno 1500 kom blok opeke 20x25x19 za proširenje vatrogasnog doma. Ovdje je važno napomenuti da za uređenje parkirališta i izradu ograde Društvo nije izdvojilo nikakva financijska sredstva nego je to učinjeno sponzorstvom više subjekata. Ovom prilikom zahvaljujem se osobama koju su svojim donacijama i radom pomogli kod uređenja i to: g. Josipu Benku, vlasniku Perfe koji je izvodio zemljane radove, g.Mladenu Škudaru direktoru Dona trgovine članu našeg Društva, g. Juraju i Stanku Svibenu za doniranu dasku,g. Krešimiru Novosel za donirane željezne stupove, g. Juraju Jambrečini stolaru također našem članu, g. Stjepanu Bekini koji je obojao pročelje fasade i vrata također našem članu, g.Branku Kormanu koji je odradio zidarske zahvate, g.Josipu Leškoviću vlasniku poduzeća Etos beton, g. Ivanu Sačeru iz poduzeća Metalis koje je doniralo lim za uređenja vrata. Zahvaljujem i malobrojnim članovima Društva koji su svoje slobodno vrijeme utrošili na uređenje našeg Vatrogasnog doma. Ispričavam se svima koje sam možda omaškom ispustio, a pomogli su Društvu na bilo koji način.

Svečana Skupština povodom proslave 120-te obljetnice našeg Društva održana je dana 14.05.2011.g. pod pokroviteljstvom predsjednika RH g. Ive Josipovića čije je izaslanik bio župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić i pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog Sabora g. Luke Bebića čije je izaslanik bio potpredsjednik Hrvatskog Sabora g. Josip Friščić. Ispred HVZ sjednici je prisustvovao načelnik HVZ-a g. Željko Popović a ispred VZ KZŽ predsjednik g. Ivica Glas. Našu proslavu upriličila su mnoga prijateljska Društva iz Krapinsko-zagorske županije kao i bratsko Društvo iz Stružca te predstavnik DVD-a Popovača. Svečanoj sjednici prsustvovali su i predstavnici političkih stranaka naše Općine na čelu sa Općinskim načelnikom g. Željkom Lisak, te drugi cijenjeni gosti i uzvanici. Smatram da ne treba posebno sad nabrajati sva Dobrovoljna vatrogasna društva i zajednice koje su nam financijski pomogle otkupom vatrogasnih lenti i čavlića a na njihovu svesrdnu pomoć uvijek će nas podsjećati vatrogasne lente i čavlići u našem Vatrogasnom domu. Ovom prilikom zahvaljujem ravnateljici OŠ Matija Gubec gđi.Sanji Knezić ( našoj novoj članici Društva) koja nam je ustupila školsku sportsku dvoranu za održavanje proslave.
Obzirom da smo imali dva visoka pokrovitelja naše proslave, nažalost na dar nismo dobili nikakvo vozilo niti nikakvu vatrogasnu opremu. HVZ također nije ni na koji način nagradila rad Društva unatoč danim obećanjima.
Dana, 18.06.2011.g. izaslanstvo DVD-a Gornja Stubica u kojem su bili i predstavnici ostalih Društva iz naše VZ Općine posjetilo je predsjednika RH Ivu Josipovića na Pantovčaku. Tom prilikom zahvalili smo predsjedniku RH na visokom Pokroviteljstvu proslave 120-te obljetnice te mu je uručena zahvalnica Društva. Našem izaslanstvu na naš poziv pridružili su se predstavnici DVD-a Sveti Matej,DVD-a Šagudovec, DVD-a Dobri Zdenci i predsjednik VZ Općine. Predsjednik je upoznat sa radom DVD-a, problemom financiranja vatrogastva na lokalnoj razini, nemogućnosti nabavke adekvatne i zakonom propisane opreme. Predsjednik je pružio punu podršku Društvu u daljnjim aktivnostima te obećao pomoć oko nabavke opreme.
Protekle godine na osposobljavanje za vatrogasnog časnika upućena su 2 člana i to :Krešimir Znika i Juraj Korman koji su uspješno završili osposobljavanje. Na osposobljavanje za zvanje vatrogasni časnik I klase upućena su četri vatrogasna časnika i to: Janko Stakor, Stjepan Slivar, Ivica Sinković i Stjepan Bekina. Časnici su uspješno obavili osposobljavanje te im čestitam u svoje osobno ime i ime Društva sa željom da stečeno znanje prenesu na mlađe članove.
Osposobljavanje za zvanje vatrogasac u protekloj godini nije izvršeno zbog financijske situacije no zato je to učinjeno početkom 2012.g. te je osposobljeno 18 novih članova. Posebno mi je zadovoljstvo što su među polaznicima osposobljavanja bile i dvije mlade žene. Čestitam svima na uspješno obavljenom osposobljavanju.
Tijekom 11. mjeseca započeta je animacija osnovnoškolske djece da se pridruže radu Društva. Isto je izvršeno na način da se u dva navrata prezentirala vatrogasna djelatnost, da su djeca upoznata s opremom i vozilom za gašenja požara, te su i sami isprobali rad s brentačom. Tom prilikom djeca su iskazala zavidno znanje o vatrogasnoj djelatnosti. U protekloj godini održano je nekoliko vježbi s djecom za takmičenje. Ovom prilikom pozivam naše mlade snage da ustanu , a mi da ih pljeskom pozdravimo i ohrabrimo da budu ustrajni u daljnjem radu Društva.
Krajem mjeseca prosinca nabavljen je plinski Vaillantov protočni bojler snage 32 kW za centralno grijanje. Isti je nabavljen u pola cijene jer je Trgostil d.d. iz Donje Stubice odobrio 50 % popusta. Samo da usput napomenem da je centralno grijanje napravljeno početkom 2012. godine zahvaljujući trudu našeg zapovjednika Marka Frajtak koji je organizirao postavu istog.
Koristim ovu priliku da najavim nabavku rabljenog navalnog vozila iz Francuske za koje imamo obećanje VZ KZŽ da će biti dodijeljeno našem Društvu. VZ KZŽ u suradnji s francusko-hrvatskim društvom prijateljstva je protekle godine razvila suradnju sa francuskom pokrajinom Aisne te je tom prilikom dogovorena donacija tri navalna vozila i dva kombi vozila. Načelno smo uspjeli dogovorit donaciju sa našim županom Sinišom Hajdašem Dončić i sa predsjednikom VZ KZŽ Ivicom Glas.

Ovom prilikom želim se zahvaliti Općinskom načelniku g. Željku Lisak na financijskoj pomoći za sanaciju krovišta u iznosu od 10.000,oo kn i 5.000,00 kn za fin.pomoć prilikom proslave 120-te obljetnice te ga pozivam da ne stane na tome nego da zajedničkim snagama izvršimo nabavku vatrogasne opreme koja nedostaje Društvu a sukladno Procijeni plana zaštite od požara Općine Gornja Stubica gdje je DVD Gornja Stubica određen kao središnje društvo.
O ostalim aktivnostima vatrogasaca izvijestiti će Vas zapovjednik Vatrogasne postrojbe.
Na kraju ovog obraćanja pozivam sve članove Društva da se još aktivnije uključe u rad Društva kako bi uspjeli ostvariti zacrtane ciljeve u 2012. godini.

Hvala !

U Gornjoj Stubici, 03.03.2012.


PREDSJEDNIK:
Jasmin Krizmanić, dipl.inž.prom.

Nema komentara:

Objavi komentar