Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Stubica

DOBROVOLJNO
VATROGASNO DRUŠTVO
GORNJA STUBICA

Predsjednik: Marko Klanjčić mob. 098 793 835
Dopredsjednik: Mladen Škudar mob. 098 30 57 84
Tajnik: Stjepan-Svemirko Čekolj mob.098 281 467
Blagajnik:Ivica Sekalec 098 196 78 55
Zapovjednik:Marko Frajtak mob.098 754 150
Zamjenik zapovijednika:Krešimir Znika mob. 098 18 62 416

e-mail: dvdgornjastubica@gmail.com

112 je jedinstveni broj za hitne službe koji se koristi u Republici Hrvatskoj, a dostupan je iz svih javnih telefonskih mreža bez naknade.
Osim navedenog broja hitne službe u uporabi su i pozivni brojevi hitnih službi u skladu s postojećim Planom numeriranja i to:
192 - policija
93 - vatrogasci
94 - hitna pomoć
112- dusz
1987 - Hrvatski autoklub

Svi brojevi hitnih službi dostupni su s bilo kojega telefonskog uređaja, uključujući i sve javne telefonske govornice.


U SLUČAJU DA ZAMIJETITE POŽAR

ODMAH NAZOVITE 93 A SVE OSTALO UČINIT ĆE VATROGASCI
O POŽARU MOŽETE DOJAVITI I NA BROJ TELEFONA 112

VRLO JE VAŽNO

NAVESTI TOČNU LOKACIJU ILI ADRESU GDJE JE NASTAO POŽAR, NESREĆA U PROMETU, POPLAVA ILI NEŠTO DRUGO TE OSTAVITI SVOJE PODATKE I BROJ TELEFONA NA KOJI VAS SE MOŽE DOBITI U SLUČAJU DA BI ZATREBALE DODATNE INFORMACIJE

NE SPUŠTAJTE SLUŠALICU

DOK VI RAZGOVARATE VATROGASNA POSTROJBA VEĆ KREĆE NA MJESTO DOGAĐAJA PA NEKA VAS NE ZABRINJAVA ŠTO SE OD VAS TRAŽE DODATNE INFORMACIJE ILI DOBIVATE UPUTE O POSTUPANJUsrijeda, 23. siječnja 2013.

Bratimljenje francuskih i hrvatskih vatrogasaca

U organizaciji Društva Francusko-hrvatskog prijateljstva na čelu kojega je dugodišnji županijski djelatnik Nikola Capar, realizirano je putovanje u Francusku na poziv vodstva Departmana l'Aisne u povodu proslave 100 godina njihova vatrogastva.
Tom prigodom potpisana je i Povelja (prisega) o bratimljenu zagorskih i francuskih vatrogasaca, koja je nastavak suradnje na tragu Sporazuma o suradnju Krapinsko-zagorske županije i Departmana l'Aisne, potpisane 2008. godine. Istina.
slika7-francuska.jpg
U Francusku su putovali predstavnici VZ gradova Lipik i Dugo Selo, koji su također bratimljeni sa francuskim gradovima te predstavnici naših vatrogasaca, koji su bili smješteni u gradu Marle koji je bratimljen s Općinom Veliko Trgovišće.
slika1-francuska.jpg
Realizacija programa boravka
Naši su vatrogasci primljeni u Francuskoj na najvišoj razini vlasti u Depatmanu l'Aisne i Francuske vatrogasne zajednice. Dobrodošlicu nam je poželio u svečanoj dvorani Grada Coucy le Château gradonačelnik Jean-Claude Dumont, koji obnaša dužnost dopredsjednika Glavne skupštine Departmana l'Aisne, predsjednik je Društva prijateljstva i pokretač svekolike suradnje s Hrvatskom. Uz njega je bio i 1. potpredsjednik Glavne skupštine DA Jean-Jacques Thomas, koji je administrativni predsjednik Službe spašavanja i vatrogastva departmana (SDIS) te pukovnik Gilles Ragot, regionalni direktor SDIS.
slika2-francuska.jpg
slika3-francuska.jpg
Sljedećega dana, nakon posjete vatrogasnim centrima, vatrogasci su primljeni u Glavnoj skupštini DA. Na prijmu kod predsjednika Yvesa Daudignyja u svečanoj dvorani bili su i veleposlanik RH u RF, Njegova ekselencija Mirko Galić,  prefekt departmana Pierre Bayle, kao i ostali visoki dužnosnici D i SDIS. Na svečanosti je govorio i potpredsjednik Majdak.
slika5-francuska.jpg
U subotu, 25. lipnja obilježena je 100. godišnjica vatrogastva u DA. U svečanom mimohodu sudjelovali su i hrvatski vatrogasci u ešalonu zastava i vatrogasnih časnika. Na posebnoj svečanosti potpredsjednici Thomas i Majdak potpisali su Prisegu o bratimljenu vatrogasaca DA i KZŽ. Svečanost je vodio regionalni zapovjednik, kapetan Roger Michaux, a bili su nazočni i gradonačelnici većine gradova departmana, kao i predstavnici svih vatrogasnih zajednica.
Slijedeće godine 11. kolovoza primamo u uzvratni posjet grupu od 45 osoba, sastavljenu od članova obitelji francuskih vatrogasaca, Društva prijateljstva i Odbora za bratimljenje.
Blog potpredsjednika  glavne skupštine DA Jean-Jacques Thomas o posjetu vatrogasaca iz Hrvatske

Nema komentara:

Objavi komentar