Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Stubica

DOBROVOLJNO
VATROGASNO DRUŠTVO
GORNJA STUBICA

Predsjednik: Marko Klanjčić mob. 098 793 835
Dopredsjednik: Mladen Škudar mob. 098 30 57 84
Tajnik: Stjepan-Svemirko Čekolj mob.098 281 467
Blagajnik:Ivica Sekalec 098 196 78 55
Zapovjednik:Marko Frajtak mob.098 754 150
Zamjenik zapovijednika:Krešimir Znika mob. 098 18 62 416

e-mail: dvdgornjastubica@gmail.com

112 je jedinstveni broj za hitne službe koji se koristi u Republici Hrvatskoj, a dostupan je iz svih javnih telefonskih mreža bez naknade.
Osim navedenog broja hitne službe u uporabi su i pozivni brojevi hitnih službi u skladu s postojećim Planom numeriranja i to:
192 - policija
93 - vatrogasci
94 - hitna pomoć
112- dusz
1987 - Hrvatski autoklub

Svi brojevi hitnih službi dostupni su s bilo kojega telefonskog uređaja, uključujući i sve javne telefonske govornice.


U SLUČAJU DA ZAMIJETITE POŽAR

ODMAH NAZOVITE 93 A SVE OSTALO UČINIT ĆE VATROGASCI
O POŽARU MOŽETE DOJAVITI I NA BROJ TELEFONA 112

VRLO JE VAŽNO

NAVESTI TOČNU LOKACIJU ILI ADRESU GDJE JE NASTAO POŽAR, NESREĆA U PROMETU, POPLAVA ILI NEŠTO DRUGO TE OSTAVITI SVOJE PODATKE I BROJ TELEFONA NA KOJI VAS SE MOŽE DOBITI U SLUČAJU DA BI ZATREBALE DODATNE INFORMACIJE

NE SPUŠTAJTE SLUŠALICU

DOK VI RAZGOVARATE VATROGASNA POSTROJBA VEĆ KREĆE NA MJESTO DOGAĐAJA PA NEKA VAS NE ZABRINJAVA ŠTO SE OD VAS TRAŽE DODATNE INFORMACIJE ILI DOBIVATE UPUTE O POSTUPANJUčetvrtak, 26. svibnja 2011.

proslava 120-te obljetnice

Piše: Senka Susović/VLM krapina@vecernji.net
Da su doista spremni priskočiti u pomoć u svakoj prilici, gornjostubički vatrogasci pokazali su i prilikom obilježavanja 120. godišnjice postojanja svojega dobrovoljnog vatrogasnog društva.
Iako su bili slavljenički raspoloženi i očekivali drage prijatelje i goste koji su im se trebali pridružiti u slavlju, na prvi zvuk sirene odjurili su na intervenciju u Hum Stubički te, kao i nebrojeno puta do tada, pomogli ugasiti još jedan požar.
Tako je sve počelo
– Na žalost, imali ste požar, no, na sreću, Gornja Stubica imala je spremne vatrogasce – istaknuo je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović i čestitao gornjostubičkim vatrogascima 120. rođendan njihova društva.
Svečana sjednica organizirana uz proslavu bila je prilika da se predsjednik DVD-a Gornje Stubice Jasmin Krizmanić osvrne na povijest društva osnovanoga davnog 20. travnja 1891. godine na inicijativu skupine građana te na neke važnije datume, npr. razdoblje od 1929.do 1931., kada je počela gradnja vatrogasnog spremišta, pa sve do današnjih dana, npr. prošlogodišnju sanaciju krovišta Vatrogasnog doma, odnosno ovogodišnje uređivanje dvorišta Vatrogasnog doma i njegovu dogradnju te formiranja vatrogasne mladeži.
Izaslanik pokrovitelja predsjednika RH, župan Siniša Hajdaš Dončić, čestitajući slavljenicima istaknuo je da stanovnici ove županije u Europu unose svoje vrijednosti, svoje bogatstvo, a jedno od njih je i pripadnost vatrogasnim društvima s dugogodišnjom tradicijom, poput ove u Gornjoj Stubici, koje govore o organiziranosti borbe protiv požara, ali i o požrtvovanju i trudu svih stanovnika koji žrtvuju svoje slobodno vrijeme za boljitak lokalne zajednice.
Tehnika ne može bez ljudi
Čestitkama se pridružio i izaslanik pokrovitelja Hrvatskog sabora i potpredsjednika Hrvatskog sabora Josip Friščić te istaknuo da ne postoji tehnika koja bi mogla nadomjestiti ljudski faktor i nema spasa ako nema ljudi spremnih pomoći.

Nema komentara:

Objavi komentar